Εκτύπωση
PDF

Γιώργος Βαγγέλας

Γεώργιος Βαγγέλας


Διεύθυνση:
Κοραή 2α, Κτίριο Α, Χίος 82100
Τηλ.: +30-22710-35287
Fax: +30-22710-35299
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

  • Διοίκηση, Οργάνωση και Πολιτική  Λιμένων
  • Συμμετοχή Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Λιμενική Βιομηχανία
  • Παραχωρήσεις Τερματικών Λιμενικών Σταθμών
  • Επιβατικοί Λιμένες
  • Θαλάσσιος Τουρισμός

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Δρ. Γεώργιος Βαγγέλας είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης είναι συνεργάτης στο πρόγραμμα Jean Monnet «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική». Το 2008 απέκτησε το διδακτορικό του στην Οικονομική και Διοίκηση των Λιμένων. Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και των Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εθνικά και διεθνή συνέδρια καθώς επίσης και σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνείς συλλογικές εκδόσεις, εξετάζοντας ζητήματα οικονομικής και πολιτικής των λιμένων με έμφαση στην δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών και στην κατανομή των ωφελειών που προκύπτουν από την παραγωγή τους ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την λιμενική και ναυτιλιακή βιομηχανία.

Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου για την Έρευνα της Αποδοτικότητας των Λιμένων, μέλος της Διεθνούς και της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και μέλος της πρωτοβουλίας porteconomics.gr που στοχεύει στην προώθηση και ανταλλαγή γνώσης σε θέματα οικονομικής, διοίκησης και πολιτικής των λιμένων. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Ναυτιλίας και επιχειρηματικών Υπηρεσιών και Μεταπτυχιακού τίτλου από το ΜΠΣ Ναυτιλία Μεταφορές και Εμπόριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τελευταία Νέα

MELES project - Erasmus+
Vacancy at the Research in Shipping and...
citylabs@Chios : Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014...
Go-Maritime: η διαδικτυακή πύλη για την...

Επικοινωνία

Eργαστήριο Διοικησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ)

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Κοραή 2Α, Χίος 82 100

Ε-mail: reship@aegean.gr

Tηλ. +30-22710-35287, Fax. +30-22710-35299

eMail us

Σύνδεση

Twitter Facebook

porteconomics  gomaritime