Εκτύπωση
PDF
31
Οκτ

Ηλίας Μπίσιας

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator on 31 Οκτώβριος 2009.

 

 

 

 


Ηλίας Γ. Μπίσιας

 

E- mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Στρατηγική Επικοινωνίας - Ναυτιλιακή Πολιτική

Ευρωπαϊκή πολιτική μεταφορών, Ιστορία και Κοινωνιολογία της Ναυτιλίας.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό

 

 

 

Συνοπτικό Βιογραφικό

 

 

 

 

 

 

Ο Ηλίας Γ. Μπίσιας κατέχει πτυχίο Νομικής – LL.B από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary College), καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών- LL.M από το ίδιο πανεπιστήμιο (London School of Economics), με εξειδίκευση στο διεθνές δίκαιο.

 

 

 

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1994, ως Νομικός ερευνητής σε θέματα μεταφορών στο Δικηγορικό γραφείο Harbottle and Lewis, Solicitors στο Λονδίνο.

 

Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Μετέπειτα διετέλεσε σε συνεργασία με τον καθηγητή Π.Δ. Δαγτόγλου, Νομικός Ανταποκριτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ελληνικού αεροπορικού δικαίου και πολιτικής.

 

 

 

Από το 1997 εκδίδει και διευθύνει τα περιοδικά Ναυτικά Χρονικά και Life in Capital A. Το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά, κατά τη διάρκεια της διεύθυνσής του, έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το ίδρυμα Μπότση, το Δήμο Αθηναίων, τη Helmepa, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών κα.

 
 

 

 

Ο Ηλίας Μπίσιας είναι Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της ναυτιλιακής εταιρείας Tomasos Bros, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται 16 δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία και διαθέτει εμπειρία στις θαλάσσιες μεταφορές που ξεκινά  από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

 

 

 

Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε θέματα προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα κα συγκεκριμένα στην πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών του λυκείου σχετικά με το ναυτικό επάγγελμα.

 

 

 

Από το 2010 διατελεί βοηθός διδασκαλίας στο  ΤΝΕΥ -Πανεπιστήμιο Αιγαίου , στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα της Διεθνούς Ναυτιλιακής Πολιτικής και της Επιχειρησιακής Επικοινωνίας, ενώ ερευνά θέματα σχετικά με την πολιτική της βελτίωσης της δημόσιας εικόνας του ελληνικού εφοπλισμού και τις ιστορικές σχέσεις του κλάδου με τα ΜΜΕ.

Σε συνεργασία με τον επ. καθηγητή Θάνο Πάλλη μελετά επίσης το κοινωνιολογικό προφίλ των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών της ναυτιλίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο εξέδωσε και παρουσίασε με τον Δρ. Πάλλη το σύγραμμα 'Επιλέγω Ναυτιλία: Νέοι και Νέες στις ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές' (Εκδόσεις Gutenberg 2011)

 

 

 

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή συντονιστής σε πολυάριθμες επιστημονικές ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε θέματα μεταφορών, διαχείρισης επικοινωνιακών κρίσεων, ναυτικής εκπαίδευσης κοινοτικού δικαίου, ευρωπαϊκής ενοποίησης και ευρωπαϊκής πολιτικής ιστορίας. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών σεναριών και Master Classes στο Cranfield University στο Lloyd's Maritime Academy και στο Svitzer Salvage Academy πάνω σε θέματα διαχείρισης κρίσεων (crisis management).

Το 2009 επελέγη από το US State Department, στα πλαίσια του προγράμματος IV Leadership, προκειμένου να επισκεφτεί τις ΗΠΑ και να ενημερωθεί σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και ναυτιλιακής πολιτικής

 

 

 

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

 

 

 

Τελευταία Νέα

MELES project - Erasmus+
Vacancy at the Research in Shipping and...
citylabs@Chios : Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014...
Go-Maritime: η διαδικτυακή πύλη για την...

Επικοινωνία

Eργαστήριο Διοικησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ)

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Κοραή 2Α, Χίος 82 100

Ε-mail: reship@aegean.gr

Tηλ. +30-22710-35287, Fax. +30-22710-35299

eMail us

Σύνδεση

Twitter Facebook

porteconomics  gomaritime