Εκτύπωση
PDF
08
Νοε

Θωμάς Βιτσούνης

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator on 08 Νοέμβριος 2009.

Θωμάς Βιτσούνης PDF Print E-mail

 

 

Vitsounis Thomas
 

Διεύθυνση:

Κοραή 2α, Κτίριο Α, Χίος 82100

Τηλ:+30-22710-35287 begin_of_the_skype_highlighting +30-22710-35287 end_of_the_skype_highlighting

Fax. +30-22710-35299

E-mail: vitsounis@aegean.gr This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Επιστημονικά Ενδιαφέροντα:

Οικονομική, Διοίκηση και Πολιτική των λιμένων

Ανταγωνισμός λιμένων και ανταγωνιστικότητα

Ανταγωνισμός στην ναυτιλία γραμμών

Αντιλήψεις χρηστών λιμένων και μέτρηση αποτελεσματικότητας

 

Πτυχίο:

Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2004)

Μεταπτυχιακός τίτλος:

Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο

Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2005)

Διδακτορική Διατριβή

"Σχέσεις μεταξύ χρηστών και παρόχων λιμενικών υπηρεσιών:

Μέτρηση Ικανοποίησης (2011)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνοπτικό Βιογραφικό

 

 

 

Ο Βιτσούνης Κ. Θωμάς είναι  Διδάκτωρ στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2011). Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Σχέσεις μεταξύ χρηστών και παρόχων λιμενικών υπηρεσιών: Μέτρηση ικανοποίησης». Για την έρευνα, του έχει απονεμηθεί υποτροφία στα πλαίσια του προγράμματος "Στρατηγικές Ελληνικής ναυτιλίας σε συνθήκες ανταγωνισμού: Επιχειρηματικές και λειτουργικές πρακτικές και διαμόρφωση συνθηκών ανταγωνισμού και ανταγωνιστικότητας" (χρηματοδότηση: Υπουργείο Ανάπτυξης, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ένωση πλοιοκτητών Μεσογειακών φορτηγών πλοίων, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, Ceres Hellenic Shipping Enterprises, Deloitte & Touche Consulting).

 

Παράλληλα συμμετέχει ως βοηθός διδασκαλίας στα μαθήματα Ναυτιλιακής Οικονομικής, Διεθνής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Λιμενικής Πολιτικής και Σχεδιασμού του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Θωμά Βιτσούνη επικεντρώνονται στην διοίκηση λιμένων, οικονομικής και πολιτικής, ανταγωνισμό και ανταγωνιστικότητα των λιμένων και ιδιαίτερα η μέτρηση της απόδοσης και η ικανοποίηση των χρηστών τους. Επιπρόσθετα, ο ανταγωνισμός της ναυτιλίας γραμμών και η διεθνής ναυτιλιακή πολιτική είναι επίσης θέματα που άπτονται των επιστημονικών του ενδιαφερόντων.

 

Ο Θωμάς έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία εξετάζουν θέματα σχετικά με την διοίκηση λιμένων, πολιτική και οικονομική, μέτρηση απόδοσης λιμένων, τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις ανάπτυξης των λιμένων, μέτρησης της απόδοσης των χρηστών και παρόχων λιμενικών υπηρεσιών, σχέσεις παρόχων και χρηστών λιμενικών υπηρεσιών καθώς και την μέτρηση της συγκέντρωσης της ακτοπλοϊκής αγοράς. Τα επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα τα οποία εξετάζουν την δομή των ακτοπλοϊκών και ναυτιλιακών αγορών καθώς και την ανάπτυξη κατάλληλων εθνικών και Ευρωπαϊκών πολιτικών, την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών ναυτιλιακών και θαλάσσιων πολιτικών και την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων ναυτικών. Έχει συμμετάσχει, ως βοηθός ερευνητής, στην συγγραφή των βιβλίων: "Μεταφορές: Αρτηρίες Ζωής για τα νησιά", εκδόσεις Παπαζήση και "Ελληνική ναυτιλία, απασχόληση και ανταγωνιστικότητα", εκδόσεις Gutenberg.

 

Από το 2006, παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στην Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΕΝΟΕ). Είναι συν-ιδρυτικό μέλος του Porteconomics.gr, μίας ηλεκτρονικής πρωτοβουλίας με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή της γνώσης σε θέματα διοίκησης λιμένων, οικονομικής και πολίτικης.

 

Ο Θ. Βιτσούνης είναι κάτοχος Πτυχίου Ναυτιλιακής Οικονομικής (Παν. Αιγαίου, 2004) και Μεταπτυχιακού τίτλου από το ΜΠΣ Ναυτιλία Μεταφορές και Εμπόριο (Παν. Αιγαίου, 2005).

Τελευταία Νέα

MELES project - Erasmus+
Vacancy at the Research in Shipping and...
citylabs@Chios : Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014...
Go-Maritime: η διαδικτυακή πύλη για την...

Επικοινωνία

Eργαστήριο Διοικησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ)

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Κοραή 2Α, Χίος 82 100

Ε-mail: reship@aegean.gr

Tηλ. +30-22710-35287, Fax. +30-22710-35299

eMail us

Σύνδεση

Twitter Facebook

porteconomics  gomaritime