Αθανάσιος Πάλλης

Εκτύπωση
PDF

Θάνος Πάλλης

Θάνος Πάλλης

pallispict

Διεύθυνση:

 

Κοραή 2α, Κτίριο Α, Χίος 82100

 

Τηλ.: 22710-35275

 

Fax.: 22710-35299

 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ:

Επίκουρος Καθηγητής

 

Διδασκαλία:

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οικονομική Διοίκηση Λιμένων

Λιμενικός Σχεδιασμός

Διεθνές Εμπόριο

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική (μάθημα Jean Monnet)

 

 

 

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο Θάνος Πάλλης είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων, του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος του ΠρογράμματοςJean Monnet «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική» (από το 2003, ανανεώθηκε για την περίοδο 2008-13), Fulbright Scholar στο Columbia University, New York (Centre for Energy, Marine Transportation & Public Policy - CEMTPP), Adjunct Professor στο Dalhousie University, Halifax Canada (School of Management, Centre for International Trade & Transportation) και Guest Professor στο University of Antwerp (Institute of Transport & Maritime Management - ΙΤΜΜΑ).

Συγγραφέας 6 βιβλίων (5 εκ των οποίων σε συνεργασία), δημοσιευμένων στην Ελληνική, Αγγλική, και Ιαπωνική, και 26 δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά (TransportPolicy, InternationalJournalofTransportEconomics, InternationalJournalofTransportInfrastructureResearch, WorldTransportPolicyandPractice, MaritimeEconomicsandLogistics, MaritimePolicy & Management, EuropeanTransport, JournalofEuropeanIntegration, CurrentPoliticsandEconomicsofEurope, EuropeanPoliticalEconomyReview, JournalofEuropeanStudies, κλπ) με θέμα την οικονομική, πολιτική και διοίκηση λιμένων και συστημάτων θαλάσσιων μεταφορών και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές θαλάσσιων μεταφορών. Έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή συλλογικών τόμων στην Ελλάδα (5) και στο εξωτερικό (6).

Ιδιαίτερες αναφορές στις εργασίες του για τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις θαλάσσιες μεταφορές έχουν γίνει σε κείμενα της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε διεθνείς μελέτες για τις σημαντικότερες έρευνες στον τομέα των λιμένων. Oι αναφορές στο δημοσιευμένο έργο του υπερβαίνουν τις 200. Η διδακτορική του διατριβή κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού “Best European Study 1999” που οργανώθηκε από την European Community Studies Association (ECSA). Το 2008 του απονεμηθεί το Maritime Economics and Logistics Best Paper Award, από το International Association of Maritime Economists.

Έχει δημοσιεύσει, μετά από κρίση, περισσότερα από 60 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει και προεδρεύσει σε αρκετά επαγγελματικά και επιστημονικά συνεδρία και ημερίδες. Έχει διατελέσει μέλος των επιστημονικών επιτροπών σημαντικών διεθνών Ναυτιλιακών Συνεδρίων, και είναι μέλος των επιστημονικών ενώσεων PortPerformanceResearchNetwork, InternationalAssociationofMaritimeEconomists, SpecialInterestGroupPorts & MaritimeTransport, WorldTransportResearchSociety, NetworkforCommunicationandTransportActivitiesResearch, AssociationforEuropeanTransport και UniversityAssociationforContemporaryEuropeanStudies. Είναι ιδρυτικό μέλος, και γραμματέας του ΔΣ, της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα (χρηματοδοτούμενα από: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικό Ινστιτούτο Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς και Ηγουμενίτσας, Ένωση Πλοιοκτητών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Υπουργείο Μεταφορών Καναδά κλπ.) με αντικείμενο την δομή της Ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας και των ναυτιλιακών αγορών και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις θαλάσσιες μεταφορές.

To 2008 δημιούργησε, σε συνεργασία, τον διαδικτυακό κόμβο PortEconomics.gr για την προώθηση της οικονομικής και πολιτικής λιμένων.

Ο Θ. Πάλλης είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ, 1992), ΜΑ in the Economics of the EU (Exeter University, UK, 1993), και Ph.D. (University of Bath, UK, 1998).

Τελευταία Νέα

MELES project - Erasmus+
Vacancy at the Research in Shipping and...
citylabs@Chios : Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014...
Go-Maritime: η διαδικτυακή πύλη για την...

Επικοινωνία

Eργαστήριο Διοικησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ)

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Κοραή 2Α, Χίος 82 100

Ε-mail: reship@aegean.gr

Tηλ. +30-22710-35287, Fax. +30-22710-35299

eMail us

Σύνδεση

Twitter Facebook

porteconomics  gomaritime